sunnuntai 28. joulukuuta 2008
perjantai 26. joulukuuta 2008
perjantai 24. lokakuuta 2008
lauantai 30. elokuuta 2008
Kirchhoffin 1. laki
Kirchhoffin lait ovat Ohmin lain ohella tärkeitä osata soveltaa elektroniikan kanssa työskenneltäessä. Näissä harjoituksissa käytetään EAA-osassa esitettyä vastuslevyä, johon saadaan erilaisia vastusyhdistelmiä. Virta lasketaan jokaisessa vastuksessa Ohmin lain avulla ja mittauksella todetaan, että laki pitää paikkansa summavirran suhteen.
torstai 3. heinäkuuta 2008
LÄHTÖIMPEDANSSIN MITTAUS
VIRRAN JA JÄNNITEHÄVIÖIDEN MITTAUKSIA
Elektroniikan mittauksia opeteltaessa kannattaa rakennella yksinkertaisia virtapiirejä, joista sitten mittailee virran tai virtoja, sekä vastusten yli muodostuvat jännitehäviöt. Ehdoton sääntö on; virta mitataan aina mittarin ollessa sarjassa kuluttavan komponentin kanssa. Jos virtamittarin laittaa komponentin rinnalle, palaa mittarista sulake.
lauantai 28. kesäkuuta 2008
TULOIMPEDANSSIN MITTAUS
Vahvistimen tuloimpedanssi saadaan määritellyksi välillisellä mittauksella. Tällaista määritystä tarvitaan silloin, kun signaalia syöttävästä laitteesta halutaan siirtää mahdollisimman suuri teho vastaanottavaan vahvistimeen. Tällaista tapausta sanotaan impedanssisovitukseksi, jolloin tuo
tehon siirtymä on mahdollisimman suuri.
tehon siirtymä on mahdollisimman suuri.
perjantai 13. kesäkuuta 2008
ELEKTRONIIKAN MITTAUKSET:operaatiovahvistin (suora)
Vaihetta kääntämättömän operaatiovahvistimen mittaus on hyvä suorittaa käyttäen kaksipuolista ( plus- ja miinussuunta) käyttöjännitettä. Kun tuohon kytkentään valitaan vastukset Ra ja Rb siten, että ohjausjännitteet voidaan asettaa taulukon mukaisiin arvoihin ja R1 sekä R2 suhteeseen 1:10, saadaan kytkennän vahvistus mitattua erisuurilla tulojännitteen arvoilla.
keskiviikko 9. huhtikuuta 2008
ELEKTRONIIKAN MITTAUKSET:FET-säätimen tutkiminen
keskiviikko 19. maaliskuuta 2008
FET-transistorin TESTAUS
Tässä yksinkertainen ja varma tapa testata N-tyypin tehoFET:in toiminta. Kun soursen ja jännitelähteen väliin kytketään lamppu, jonka teho on jokunen watti, niin se ei saa syttyä, ennen kuin sormilla kosketetaan samanaikaisesti plussaa ja geittiä. Jos lamppu nyt syttyy, toimii FET:ti. Lamppu saadaan sammumaan samalla tavalla koskettamalla geittiä ja GND:tä.
Näin olen testannut monta FET:tiä.
tiistai 18. maaliskuuta 2008
FET vahvistin KYTKENNÄN TASASÄHKÖT
perjantai 14. maaliskuuta 2008
torstai 13. maaliskuuta 2008
LÄHDEJÄNNITTEEN MITTAUS
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)